آداب طلبگی
آداب طلبگی
ایستگاه اول?: اخلاق ومنش طلبه(قسمت چهارم)
?حوزه چهارم : شاخصه های اخلاقی طلبه در کلاس درس?:
۱. رعایت آداب ورود به کلاس همچون سلام نمودن??♀️ (در این بخش آداب دیگری هم وجود دارد اما نظر به اهمیت سلام در اسلام ، سلام کردن قبل از هر چیزی است ، که احادیث فراوانی از پیامبرگرامی واهل بیت علیهم السلام آمده است ودر این جا تنها به آوردن یک مورد بسنده میکنم⇦ پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلم)فرمودند: لبادِئُ بِالسلامِ بَرِيءٌ مِنَ الكِبرِ
آغازگر سلام ، از تكبّربدوراست.«کنزالعمّال:۲۵۲۶۵» )
۲. بر هم نزدن نظم کلاس درس? (طلبه باوقار وادب وبعد از کسب اجازه ی ورود از استاد وارد کلاس شده?? ونباید کلاس درس را قطع کند ویا به تک تک طلاب سلام کند بلکه یک سلام کفایت میکند? وهمچنین از حرف زدن بپرهیزد?️)
۳. اشغال نکردن جای دیگران در کلاس درس?❌( خوب است قدر خود را بدانیم✍?، جای طلاب دیگر را تصرف نکنیم✋? که موقع آمدنشان شرمنده شوند☹️ ونتوانند چیزی بگویند? وفقط تغییر مکان بدهند، شاید طلبه ای مشکلی داشته باشد که یاعقب ویاجلو را برای نشستن انتخاب کرده باشد?? فی کل حال ما که بعنوان یک طلبه در مکتب اهل بیت علیهم السلام نشستیم باید به اخلاق این خاندان متخلق شویم☺️ وبرای خودسازی خود به روش واخلاقی که آنها داشتند اقدام کنیم که از کوچکترین سلب حقی پرهیز میکردند.)?
۴. کسب اجازه از محضر استاد برای ارائه سؤال و یا پاسخ گویی به درس ( یک مقدار??توجه کن ???قبل از اینکه خود را در محضر استاد ببینی، خود را در محضر امام زمان عجل الله فرجه الشریف ?تصور کن وایشان دارند به تو علم را میآموزند?، فرقی ندارد طلبه ی خواهر باشی یابرادر..
اما خواهرعزیزم، اگر در محضر امامت باشی آیا سعی نمیکنی بیشترین بهره را از سخنان ایشان ببری?؟ در کلاس درسی نیز چنین باش ، بدون کسب اجازه ی سخن از استاد لب مگشا، علی الخصوص موقعی که استاد وسط مطلب مهمی باشد ویا درس میدهد وتو عنان سخن را به خارج از درس سوق میدهی.. برای ساختن خودت قدم بردار????♀️، قدم های ثابت واستوار وکوتاه…? که همین قدم های کوتاه ، در آینده ی نه چندان دور در منش ورفتارت متجلی خواهدشد? وبارقه ی نور خدایی در درون وشکل ظاهریت شکوفا میشود. ???
۵. خواندن دعاء به هنگام قرائت درس? ( می دانیم دعا قفل وکلید است???
دعا خواندن قبل از اینکه به مطالعه دروس بپردازید بسیار در یادگیری شما موثر خواهدبود
دعای قبل از شروع درس خواندن برای شما عزیزانی که می خواهید در حین درس خواندن دچار فراموشی نشوید مناسب است در روایات دینی توصیه شده که به دلایل زیر قبل از شروع درس خواندن، دعای مطالعه را بخوانید:
اولا1️⃣:برای بهره مندی از فواید مطالعه?✅
ثانیا2️⃣: مصونیت از هرگونه پیامدهای منفی?
ثالثا3️⃣: برای تقویت و افزایش حافظه?
دعای اللهم اخرجنی من ظلمات الوهم را که همه میدانند.?
اما? برایت دعایی آوردهام? که برای حفظ وحافظه از پیامبر (ص) نقل شده?، حتما یک گوشه بنویس? وداشته باش که لازمت میشود خواهر خوبم ،
دعای مطالعه درس زیر را پیغمبر (ص) به امیرالمؤمنین (ع) براى حافظه تعلیم نمودند:
«سُبْحانَ مَنْ لا یَعْتَدی عَلی اَهلَ مَمْلَکَتِةِ، سُبْحانَ مَنْ لا یَاْخُذُ اَهْلَ الْاَرضِ بِاَلْوانِ الْعَذابِ، سُبْحانَ الرَّؤُفِ الرَّحیمِ، اللهُمَّ اجْعَلْ لی فی قَلبیْ نُوراً و بَصَرَاً و فَهْماً و عِلْماً، اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیئٍ قَدیرٌ»
ادامه دارد…